Referat: Gröndals IK Blå - Hägersten SK Gul

Mina damer och herrar det här är också Hägersten SK P08.

Idag så berättade vi ledare för våra killar att "gå ut för att stella ut skorna så lär dem sig något av det". Vi mötte jo lilla Gröndal, och dem har inte en chans mot oss. Vi har jo trots allt vunnit mot lag som AIK, Hammarby och Djurgården...
Det sa vi självklart inte, med det såg så ut på planen stundtals.
Men efter matchen fick vi möjlighet att påminnas att man är inte bättre än den senaste matchern/träningen.
Så hur såg det ut då?
Vi mötte ett taggat lag som ville lite mer än vad vi ville idag. Vi är kanske lite längre gångna med takniken, men dem ville springa lite mer. Och som ni förstår så måste man springa och det är viktigt.
Vi får jätteytor på mitten men idag kämpade flera spelare med bollbehandlingen på alla positioner. Man hamnade ofta i tidsnöd då mottagningen/medtagningen studsade ifrån och då blir det panikartade passningar som "brevbäraren" tappat adressen till. Skönt att man ser sådant och att grabbarna vet att dem måste jobba på det. För vi jobbar med utveckling och idag förlorade vi inte, idag tog vi lärdom.
Första halvleken så var vi fortfarande det bättre spelande laget, men på en av Gröndals "långbollar" felbedömer vi och Grödal tar ledningen med 1-0. Vi fortsätter att spela långsamt men fortfarande tillräckling för att skapa flera lägen. Ett läge blir då Isacc lossar ett skott utanför straffområdet och dem smiter in under målvakten. Inte Isaccs hårdaste skott men han gör det viktiga, dvs träffar mål. 1-1 i halvlek,
Andra halvleken börjar olyckligt då Gröndal snor en boll där 2-3 av våra spelare inte är så sugna på bollen. Dem vinner ett motlägg när våran spelare inte går in i och skjuter långt utifrån i mål över Pavel. 2-1 var ett faktim.
Vi fortsätter kämpa och skapar halvdana lägen, men det lilla sista saknades. 2 spelare tvekar i deras straffområden flera gånger och det blir halvdant. Så blir det också efter en hörna som vi har. Vi jobbar och kämpar för att skapa lägen, och ett dyker upp efter en hörna. En boll som hinner studsa inte en gång utan minnst 2 gånger innan vi försöker sätta den i mål. Då blir skottet blockat och en rensning av gröndal resulterar i friläge till gröndal som deras forward gör de bra på. Rundar Pavel och gör 3-1. Ganska likt deras första mål.
På slutet började flera spelare visa intresse och skapar flera lägen Ribba och bra räddningar samt uppoffrande försvarspel gör att vi inte får in mer än ett kanonskott i krysset av River. Vi gör 2 mål men tyvärr släpper in 3 idag.
Lite typiskt för dagen var att vi laddade upp med lite sena återbud och sena ankommster till samlingen. Sådant påverkar inte bara en spelare, utan laget. Så jag ber er ödmjukast att respektera utsatta tider till samlingen.